17.1.2010

Makutestailuja pikkukakkujen muodossa ja koristeita tulevaa varten

6.10.2009

Muutaman viikon päästä pitäisi tehdä onnistunut kakku työkavereille puolen vuoden rankan rutistuksen jälkeen ja sen pitäis olla hyvä. Joten päätin viettää aurinkoisen päivän keittiössä ja tehdä vähän testejä. Päämauksi on muodostunut aina loistava caipirinha, mutta mitä sen kanssa.

Ensin pohjat. Tein kuusi pientä kakkua (halkaisija n. 5 cm). Kaksi maustin suklaalla, kaksi sitruunalla ja kaksi ihan tavallista sokerikakkupohjaa. Samalla tuli testattua että ihan sama kakkutaikina nousee maustettuna huonommin, kuin ilman mausteita. Suklaa ja sitruuna nousivat yhtä paljon.

Maut jaottelin niin, että kaikista pohjista tehtiin kaksi eri versiota. Sama caipirinhatäyte kaikissa, mutta toisessa oli lisänä tuotetta mangoa viipaleina, kostutus maidolla. Toisessa oli pelkkää täytettä, mutta kostutus limen mehulla, jota oli hieman jatkettu vedellä ja lisätty aavistus sokeria.

Parhaaksi osoittutui yhdistelmä suklainen pohja, mango ja aavistus sitruunaa kostukkeeksi.

Lisäksi olen askarrellut koristeita kakkua varten. Tein ensimmäistä kertaa sokerimassaa, ja sekoitin sitä marsipaaniin suhteella puolet ja puolet. Tykkäsin kovasti. Kuivui hyvin, muttei liian nopeasti. Näin pystyi toteuttamaan aika paljon kivempia juttuja kuin pelkästä marsipaanista, jonka kuivuminen kestää tuhottomasti. Tässä muutama kuva