16.1.2010

Appelsiinituorejuustotäyte

19.1.2009

Appelsiinituorejuustotäyte:

2 dl kuohukermaa
1 rs Viola-appelsiinituorejuustoa
1 prk appelsiinijugurttia
1 prk maitorahkaa
tilkka appelsiinimehua
liivatetta (ei pakollinen) 1-2 liivatelehteä tekee moussemaisen lopputuloksen ja kakku ei leviä leikatessa, mitä enemmän, sen leikattavampi täytteestä tulee.

Vaahdota kerma ja lisää muut aineet vaahtoon. Liota liivatteen ensin kylmässä vedessä ja sulata ne sen jälkeen appelsiinimehuun. Tämä määrä täytettä riittää hyvin ison (n. 26cm) kakun yhteen väliin, tai pienemmässä kahteen väliin. Jos on tarkoitus tehdä kovin paksu täytekerros niin laita muutama liivate, jotta kakku pitää muotonsa ja on helpompi koristella.

Itse laitan usein kakun pohjalle vielä joko mandariinisiivuja tai säilykeappelsiineja niin saa vielä maukkaamman lopputuloksen.