17.1.2010

Kirsikkakakkua - Schwarzwaldin kakkua

17.8.2009

Söin Budapestissa keväällä niin hyvää Schwarzwaldin kakkua, että piti itsekin kokeilla. Tällainen siitä tuli:



Reseptin nappasin Insanitylta ja muokkailin sitä vähän omaan näppiin sopivaksi. Tässä Insanityn ohje ja suluissa omia muutoksia.

Schwarzwald torte / kuchen

Raaka-aineet

Pohja:

200 g voita
2 dl sokeria
4 kpl munia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl jauhettua mantelia
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

täyte:

200 g ranskankermaa (400g ranskankermaa)
2 dl kuohukermaa
0,75 dl tomusokeria (ei ollenkaan)
2 tl vaniljasokeria (ripaus)
600 g tuoreita kirsikoita (6 kpl koristeluun)
1,5 dl kirsikkahilloa (1 prk, ehkä 150g)
0,75 dl kirsikkalikööriä (1 dl)
0,3 dl vettä tai mehua (vettä 0,5 dl)

koristeluun:

tummaa suklaata, kirsikoita
4 dl kuohukermaa
mintun lehtia (ei ollenkaan)

Tästä ohjeesta riitti tähän halkaisijaltaan n. 20cm vuokaan tehty ja vielä lisäksi pikkukakku 14 cm vuokaan. Ja silti molemmista tuli aika korkeita. Muuten ok, paitsi sokerin olisi voinut jättää kokonaan pois täytteestä sekä kostuttaa tuolla kirsikkaliköörillä ihan ronskisti :)