18.3.2012

Sitruuna-vuohenjuustopasta

Hippi innostui keittiössä. Ohje suoraan Glorian Ruoka&Viinistä. Ja oli kyllä todella maittavaa. Ihana kirpeä sitruuna ja täyteläinen vuohenjuusto sopivat yhteen kuin nenä päähän.


350 g kuviopastaa tai spagettia
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 sitruuna
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
(sormisuolaa)
200 g vuohenjuustoa
3/4 dl pinjansiemeniä

Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee kastike pastan kypsyessä.
Hienonna persilja. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu.
Kuori ja hienonna valkosipuli.
Paahda pinjansiemenet paistinpannulla kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle jäähtymään.

Kuullosta valkosipuli pannussa öljyssä keskilämmöllä kypsäksi.
Lisää kerma pannuun ja anna sen lämmetä.
Lisää persilja, sitruunanmehu ja kuoriraaste.
Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Valuta pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Murusta juusto ja ripottele siemenet pastan päälle.
Tarjoa heti.