17.1.2010

Suklaa-sitruuna-caipirinha-mangokakku



11.10.2009


Erään projektin päättymisen kunniaksi taas kakkua työkavereille. Kakkupohjana oli mukaelma Kinuskikissan Suklaakakkupohjasta

Ainekset:

6 munaa
2 1/2 dl sokeria
250 g voita/margariinia
250 g tummaa suklaata
1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, sulata voi ja suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuiva-aineseosta ja suklaa-voita. Paista 170 asteessa n. 75 min.

Kakun välissä oli kermasta, tuorejuustosta ja caipirinhamausteesta tehty seos, tuoretta mangoa ja kostutus maidolla ja aavistuksella sitruunaa.

Koristeet sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta.