27.4.2014

Camembert-pinaattipasta

Joskus ohimennen mainitsin tästä pastasta, jonka olen bongannut vuosia sitten jostain blogista. Tästä on muodostunut meille sellainen lohturuoka. Jos tuulee liikaa, on kylmä tai kuuma, ja työ maistuu puulta tai edellinen ilta on lipsahtanut aavistuksen liian pitkäksi, teemme tätä pastaa. Sopii myös hyvin niihin hetkiin, jolloin ei keksi mitään järkevää laitettavaa ja ruoan haluaa helposti ja nopeasti pöytään.


Pastan tärkein aine on valkohomejuusto, joka uunitetaan rosmariinin ja valkosipulin kanssa kastikkeeksi pastalle. Lisäksi pastan sekaan laitetaan tuoretta pinaattia vähän raikastamaan tuhtia ruokaa. Päälle voi halutessaan vuolla muutaman lastun parmesania.


Camembert-pinaattipasta:

valkohomejuustoa (Camembert, brie tms, Pirkka ja Lidl toimivat tässä huonosti)
1 yksikyntinen valkosipuli
1 oksa rosmariinia
suolaa
pippuria
tilkka öljyä
tuoretta pinaattia

pastaa
suolaa keitinveteen

Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan, älä keitä liian kypsäksi. Vuole valkohomejuustoon pieni kolo keskelle, silppua siihen valkosipuli ja rosmariini. Rouhu päälle hieman suolaa ja mustapippuria ja kaara valkosipulien päälle tilkka öljyä. Paista juustoa n. 10 min 180°C (Kaasu 3) uunissa.
Lisää pinaatti pastan joukkoon, ja anna veden vielä kiehahtaa. Valuta pasta ja irroittele pinaatteja tarvittaessa hieman toisistaan. Annostele lautaselle ja kauho sulaa juustoa kastikkeeksi päälle.