23.9.2012

Pumpulinpehmeä Japanilainen juustokakku

En tiedä onko tämä oikeasti Japanista, mutta tällä nimellä kakku kiertää Internetistä. Rakenteeltaan tämä on jossain sienikakun ja juustokakun välimaastossa. Pumpulin pehmeää mutta voimakkaan makuista. Tällä kertaa tein tämän Philadelphia-juustosta, mutta seuraavalla kerralla meinaan panostaa mascarponeen. Philadelphian maku tuli muiden mietojen makujen joukosta liian voimakkaasti läpi.En ole ehkä koskaan laittanut mitään tällaista suuhuni, se suorastaan suli, ja täytti kaikki pienimmätkin makulokerot. Kannattaa kokeilla, mutta ole tarkka ohjeen kanssa. Alkuperäiset ohjeet löytyivät Sprinklebakesilta (kupeissa) ja Dianas dessertsilta (grammoissa).

Puolitin annoksen, ja tästä tuli matalahko kakku 20 cm vuokaan.

125 g Philadelphiaa tai mascarponea
25 g voita
50 ml kermaa/maitoa
1 rkl sitruunamehua (15ml)
30 g erikoisvehnäjauhoja
10 g maissitärkkelystä
ripaus suolaa
3 kananmunan keltuaista
3 kananmunan valkuaista
70 g tomusokeria
(loraus sitruunamehia marenkiin)

Sulata vesihauteessa juusto, voi ja maito. Sekoita kunnes massa on tasaista ja jäähdytä. Sekoittele aina välillä jäähdytyksen ajan, niin ei muodostu kokkareita.
Laita uuni kuumenemaan 160°C (Kaasu 1).
Sekoita keskenään maissitärkkelys, suola ja vehnäjauhot. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää voi-juusto-maitoseokseen vuorotellen keltuaista, sitruunamehua ja jauhoseosta. Jauhot kannattaa siivilöidä, niin seos pysyy helpommin tasaisena.
Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa. Siivilöi tomusokeri joukkoon, ja halutessasi vähän sitruunamehua. Siitä tulee makua ja rakennetta. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää.
Sekoita valkuaiset taikinaan varovasti käännellen, mutta niin että taikina on ihan tasaista.
Paista vesihauteessa n. 1h 10 min, kunnes kakku on täysin hyytynyt. Nosta valmis kakku pois hauteesta ja jäähdytä. Laita kakku vielä jääkaappiin kylmettymään ennen tarjoamista. Koristele ja tarjoa kakku suoraan jääkaapista.

Koristeena tässä käytin matcha-jauhetta ja vadelmia.


Muutama niksi vesihauteelle: Käytin irtopohjavuokaa, jonka tiivistin ulkopuolelta foliolla. Lisäksi vuorasin vuoan kokonaisuudessaan leivinpaperilla niin, ettei haudevesi pääse mistään kolosta taikinan joukkoon. Vettä hauteessa oli n. puoleen väliin kakkuvuokaa,vähän alle folion yläreunan. Vesi puolestaan oli isohkossa lasagnevuoassa, syvä pelti ajanee saman asiaan.