18.2.2014

Kuhakeitto fenkolilla ja koskenlaskijalla

Hipin isä on alkanut elääkkeelle jäätyään kalastamaan. Kalaa tulee kuulemma niin hyvin, että piti ostaa kolmas (!) pakastin, että kalat mahtuvat johonkin. Me ei tästä varsin mainiosta harrastuksesta juuri hyödytä välimatkan takia, mutta viimeksi käydessämme mukaamme pakattiin kuhaa meidän ja naapureiden tarpeisiin. Ensimmäinen pussillinen muutettiin keitoksi, johon laitettiin perusporkkanoiden lisäksi fenkolia tuomaan makua. Ja koska ahdistun edelleen lämpimästä maidosta, liemi värjättiin koskenlaskijalla. Vallan kelpo keitto.



Iso kattilallinen:

2 porkkanaa
2 sipulia
1 fenkoli
10 pientä (puikula)perunaa
2 isoa kuhafilettä
puolikas paketti voimakasta koskenlaskijaa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
tilliä

Kuori vihannekset ja pilko ne suurinpiirtein saman kokoisiksi. Kippaa kattilaan kaikki muut vihannekset paitsi perunat, lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää perunat soppaan kun muut vihannekset ovat kiehuneet noin 5 min (tämä koskee puikulaa, kiinteämmät lajikkeet voi kipata aikaisemminkin sekaan). Suolaa kalat ja paista kypsäksi. Kuori nahka halutessasi. Kun kasvikset ovat kypsiä (mutta napakoita), lisää keittoon juusto, mustapippuri ja tilli. Nostele lopuksi kalapalat keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.