25.9.2012

Sahramipuusti

Teki mieli pullaa, kaupat kiinni ja talossa ei kardemumman häivääkään. Onneksi kaapista löytyi Berliinistä tuotua sahramia joten sillä sitten mentiin. Prinsessakeittiöltä löytyi mielenkiintoisen oloinen puustiohje, jota vähän muokkailin omaan näppiin sopivaksi.


Puolitin annoksen, tästä tuli seitsemän isohkoa pullaa.

75 g voita
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
11 g kuivahiivaa
1 g sahramia
5-6 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Lisää siihen maito. Mittaa sokeri ja sahrami toiseen kulhoon. Lisää voi-maitoseos sokerin ja sahramin joukkoon, sekoita. Lisää muna ja sekoita uudestaan. Sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja lisää se taikinaan. Lisää jauhoha desi kerrallaan, kunnes koostumus on hyvä. Mielummin liian löysää kuin liian tönkköä. Kohota vedottomassa paikassa (esim uunissa) n. tunti tai ylikin.

Täyte:
Voita
Sokeria
Kanelia

Päälle raesokeria

Kauli taikina suorakaiteeksi, lisää sille voita (tarpeeksi), sokeria ja kanelia. Rullaa tiiviiksi rullaksi ja paloittele pulliksi. Voitele ja laita raesokeria päälle. Laita uuni päälle 220°C (Kaasu 4,5) ja nostata pullia sen aikaa liinan alla. Paista 10-15 min.