28.9.2012

Mexiko lautasella

Yllättäen viikon sisään tulin vierailleeksi kahdessa Helsingin Mexikolaisessa ravintolassa, Pueblossa ja Patronassa. Molemmat tarjoilevat autenttista Mexikolaista ruokaa. Vaikea sanoa, omasta Mexikon reissusta on lähes kymmenen vuotta aikaa, ja siitä muistan oikeastaan ainoastaan tortillakeiton (joka oikeasti oli varmaan tehty kanaliemeen, mutta olin autuaan tietämätön asiasta) ja taivaalliset quesadillat katukeittiöstä syötynä. Letut paistettiin tilausten tahdissa, väliin sai suolaista juustoa kun oppi pyytämään ja kupeista sai mättää haluamansa määrän salsaa ja guacamolea päälle. No mutta asiaan.

Pueblossa oli pääasiallisesti tarjolla tacoja eri täytevaihtoehdoilla. Alkuun söimme kolmistaan ison chevicen ja naksuja guacamolella, pääruoaksi otin kolme kasvistacoa. Ruokaa oli paljon ja se maistui hyvältä. Kaksi tacoa alkupalojen kera olisi riittänyt. Annokset tilataan baaritiskiltä, ja tarjoillaan pöytään. Ihanan rento tunnelma, sateinen syyskuu tuntui heti paljon paremmalta.

Patronaan on kuuleman mukaan vaikea saada pöytää, mutta meillä se kävi suhteellien kivuttomasti. Vähän jouduimme toivomastamme aikataulusta tinkimään, mutta mikä ettei. Palvelu oli hyvää, mutta vähän hidasta. Alkuruoat tulivat pöytään vähän vajaa tunnin päästä pöytävarauksen alkamisesta. Mutta sitten homma sujui joutavasti, mutta mitään pikaruokaa tämä ei ole. Alkuun otettiin mix-lautanen, jossa oli papuja, guacamolea, habanero-ananassalaattia ja cheviceä. Lisäksi oli naksuja. Kuuden hengen seurueelle tämä oli hyvä vaihtoehto. Pääruoaksi söin enchilladas jonka sai vegeversiona. Myös muut  pääruoat tacoja lukuunottamatta oli mahdollista saada vegenä, kannattaa kysyä! Hyvää ja oma annos oli jopa liian riittävä, Hippi otti iltapalaleivän kun päästiin kotiin.

Ihanaa, että Helsingissä ravintolakulttuuriin on tullut vaihtoehtoja. Tarpeesta kertoo että pöytävaraus on ehdoton molempiin paikkoihin, Puebloon saattaa tuurilla mahtua ilmankin pienellä poppoolla.

Molemmista selvittiin suhteellisen edukkaasti, Patronas kustansi n. 35 € kahdella juomalla, Pueblo reilu parikymppiä yhdellä juomalla.

Saludos!

Tämä oli ainoa (edes vähän) julkaisukelponen kuva Patronasta