Mutta se ruusukaali. Alkuvuodesta tein uuden vuoden lupauksia, ja yksi niistä oli opetella tykkäämään jostain uudesta raaka-aineesta. Luule että ruusukaali täytti tämän lupauksen, koska kun näin paketin kaupassa, oli se pakko ottaa koriin ja koko loppupäivän olen himoinnut ruusukaalia. Omituinen aines. Yleisesti en ole mikään kamala kaali-fani, ellei mukaan lasketa isän tekemiä sieni-kaalikääryleitä. Mutta muuten kaali on vähän yäh. Paitsi näköjään ruusukaali.
Tässä ruusukaali on haudutettu kypsäksi ja tarjotaan saksanpähkinöiden ja pastan kera. Jos söis kalaa enemmän, niin kalan kyljessä tää vois myös olla hyvää. Miksei jonkun lihankin.
Näin se meni:
2:lle
300 g ruusukaalia
1,5 dl kuohukermaa
voita
sitruunaa/limeä
suolaa
pippuria
Kourallinen saksanpähkinöitä
pastaa
Poista ruusukaaleista kanta ja pari uloimmaista lehteä. Pilko neljään osaan. Sulata voi pannulla, ja pyöräytä kaalit siinä. Lisää kerma, ja hauduta kypsäksi n. 30 min. Mausta.
Paahda pähkinät ja keitä pasta. Sekoita kaikki keskenään ja tarjoa parmesanin kera.
Kaalipasta saattaa kuulostaa vähän omituiselta, mutta hyvää se oli.
Tässä Elämänvalo pummaa margariinia |