Tämä lipstikkakeiton ohje on kaapattu Kädenvääntöä-blogista, ja pienennetty meidän tarpeisiin. Tästä siis kaksi isohkoa lautasellista keittoa.
3 pientä sipulia
1 rkl voita
mustapippuria
1 ruukku lipstikkaa
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
1 dl kermaa
1/4 pkt voimakasta koskenlaskijaa
1 rkl perunajauhoja
Pecorinoraastettta
Pilko sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää sekaan silputtu lipstikka ja mustapippuri. sekoita muutaman kerran. Lisää vesi ja kasvisliemi, keitä hiljalleen kiehuen kannen alla puolisen tuntia. Lisää kerma ja juusto, anna kiehua kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto, sekoita perunajauho pieneen vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana joukkoon. Anna kiehahtaa. Annostele lautasille ja ripottele päälle vähän pecorinoraastetta. Nam.
Helppo leipä:
7,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
5g kuivahiivaa
3,5 dl vettä
Osaako joku ratkaista kaasu-uunin ongelman, pohjasta just hyvän värinen mutta päältä aivan liian vaalea? |
Mustikka-mascarponeleivokset
4 kpl
Ajatus lähti tästä, mutta reseptin sovelsin (ja yksinkertaistin) omasta päästä.
Pohja:
100g voita
0,5 dl sokeria
2 dl jauhoja
ripaus suolaa
Sekoita aineet vaikka haarukalla. Painele voideltuihin vuokiin ja paista 200°C (Kaasu 4) 10-15 min. Päälle kannattaa laittaa jotain painoksi, jotten taikina kohoa kamalasti. Meillä käytetään leivinpaperin päällä kuivattuha herneitä (makaronit ajaa saman asian, mutta tuppaavat palamaan helposti).
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl mascarponejuustoa
2 rkl lemon curdia
mustikoita
Vatkaa kerma ja lisää siihen mascarponejuusto. Lisää sokeria maun mukaan, kannattaa kuitenkin muistaa, että lemon curd on aika makeaa, joten vaahto kannattaa jättää vähän vähemmän makeaksi. Sipaise lemon curdia leivoksen pohjalle, lisää kerma-mascarponeseos päälle ja viimeisenä mustikat. (Jos haluaisi oikein leivosmaisen jutun, niin lisäisin vielä kiilteen päälle, mutta kaapissa ei ollut hillosokeria, niin se siitä) Me käytettiin pensasmustikoita, pääsääntöisesti siksi, ettei kaupasta muuta saanut, mutta kyllä ne tahmaavatkin ja värjäävät vähemmän, jos lainkaan.