20.12.2015

Kookosmaidolla maustettu porkkanalaatikko

Kun näin idean, että porkkanalaatikon riisipuuro keitetään kookosmaitoon, en voinut vastustaa kiusausta kokeilla itsekin, vaikka kokeilu taisi tarkoittaa koko viikon mittaista porkkanalaatikkoputkea. Mutta onneksi porkkanalaatikko on minun suosikkilaatikko joulupöydässä. Varsinaisesti tämä ei maistu kookokselle, mutta kookos tuo kivan uuden vivahteen perinteiseen laatikkoon.


Näin:

1 dl puuroriisiä
1 dl vettä
puoli litraa kookosmaitoa
1 kg porkkanasosetta
suolaa
valkopippuria
2 kanamunaa
korppujauhoja
paroi nokaretta voita

Keitä puuro. Kiehauta vesi ja lisää riisit. Kun vesi on imeytynyt, lisää kookosmaito. Hauduta hiljalleen noin puoli tuntia. (Tee tässä vaiheessa porkkanasose, jos et osta valmista.) Anna puuron jäähtyä hetki, mausta se suolalla. Lisää porkkanasose, valkopippuri ja kananmunat. Sekoita. Kaada vuokaan ja asoita, ripottele korppujauhot pintaan. Lisää vielä muutama voinokare ja paista n. 1,5 tuntia 175°C uunissa (Kaasu 2-3).


Jos joulupöytä pitäisi kutistaa minimiin, niin tässä olisi minun kattaukseni. Juuston, merilevämädin, kylmäsavulohen, kananmunien ja porkkanalaatikon lisäksi tarjolle katettaisiin keitettyjä perunoita ja mummon rosollia. Ja jälkkäriksi suklaata.