24.9.2012

Ihan tavallinen (kasvis)makaronilaatikko

Tää on ihan tavallinen kasvismakaronilaatikko, mutta silti ihan tajuttoman hyvää. Ja tästä syödään pitkälle ens viikkoon. Tärkein juju on, että unohtaa kauppaan ne kaikki pakastevihannekset, ja pilkkoo tuoreita sen sijaan. Hintakaan ei päätä huimaa, pavut, parsakaali ja porkkana makso yhteensä ehkä kolme euroa. Ja vihanneksia voi varioida aina kauden mukaan. Päälle pitää laittaa ketsuppia. Makaronilaatikko ilman ketsuppia ei ole mitään.


Iso laatikollinen näin:

400g (täysjyvä)makaronia
200 g parsakaalia
100 g papuja
1 porkkana
1 pkt fetaa
4 kananmunaa
2 dl kermaa (tai maitoa sen sijaan)
n. 6 dl maitoa
200 g juustoraastetta
Suolaa
Pippuria
Chiliä

Keitä makaronit puolikypsiksi suolavedessä. Huuhtele kylmällä vedellä. Perkaa pavut ja keitä niitä n. 8 min. Sama parsakaalille, irroita nuput ja keitä niitä 7-8 min, kuitenkin niin että jäävät rapeiksi. Jäähdytä kypsät vihannekset kylmässä vedessä. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Sekoita makaronit, vihannekset ja kuutioitu feta keskenään. Tee munamaito. Sekoita maito, kananmunat ja kerma. Lisää reilusti mausteita, chilin kanssa kannattaa luottaa omaan mututuntumaan. On ikävää jos laatikko on liian tulista.
Kaada voidellun vuokaan vuorotelleen makaroni-vihannessekoitusta ja juustoraastetta. Säästä vajaa puolet raasteesta myöhempää varten. Lisää munamaito laatikkoon.
Paista 225°C foliolla peitettynä 45 min. Ota 40 minuutin jälkeen folio pois ja lisää päälle loput juustoraasteet. Paista kunnes munamaito on hyytynyt ja juusto sulanut. Anna vetäytyä uunista oton jälkeen vartti ennen syömistä. Tarjoa ketsupin kera.

Koska makaronilaatikosta ei viitsi kovin montaa kuvaa ottaa, käytän tilaisuuteni kertoa että hei, me ollaan Pinterestissä! Ai missä? No Pinterest on näpsäkkä palvelu, jossa voi merkata ja järjestellä linkkejä kuvien kautta. Vähän niinkuin kirjanmerkkivalikko, mutta kätevämpi. Ja muut voi seurata mitä sinne pinnailee. Meille se toimii eräänlaisena muistiona, jos netissä näkee kivan reseptin tai kuvan, niin nappaan sen muistiin. Ja myöhemmin on helppo palata samaiseen kuvaan tai linkkiin. Näin sinne kerääntyy valtava arsenaali ideoita ja inspiraatiota. Tule sinäkin mukaan! Meidän sivulle pääset sivupalkin linkin kautta.