1 pkt filotaikinaa
150 g sulatettua voita
Täyte:
125 g mantelirouhetta
100 g hasselpähkinärouhetta
400 g omenoita
1 dl sokeria
4 tl kanelia
Siirappi:
2 dl vettä
1 dl sokeria
3 reilua tl hunajaa
1 tl neilikkaa
2-3 kanelitankoa (meillä käytettiin kassiokanelia, kun sitä sattui kaapissa olemaan)
Ota filotakina sulamaan n. 2 tuntia ennen aiottua leivonta-ajankohtaa.
Keitä ensin siirappi. Sekoita aineet keskenään ja anna kiehua hiljalleen kunnes seos paksuuntuu ja muistuttaa siirappia. Anna jäähtyä.
Kuori ja pilko omenat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Ota valmiiksi kostea pyyhe viereen. Voitele vuoka sulatetulla voilla. Avaa filotaikinapaketti, ja ota yksi levy vuoan pohjalle kaksin kerroin . Peitä loput levyt heti kostealla pyyhkeellä. Voitele vuoassa oleva levy voilla, ota toinen levy taikinaa edellisen päälle ja voitele se. Pidä käyttämättömät levyt koko ajan pyyhkeen alla. Annostele kolmasosa täytteestä vuokaan, lisää sitten taas kaksi levyä, voitele välillä. Toista kunnes täyte on loppu ja vuoassa on päällimmäisenä kaksi kerrosta filotaikinaa.
Paista 180°C (Kaasu 3) vajaa tunti. Peitä foliolla jos pinta näyttää tummuvan.
Voitele baklava siirapilla, anna jäähtyä ja vetäytyä tovi.