17.3.2014

Motivoiva mustikkasmoothie

Indiedays viettää Motivaation maaliskuuta, jossa 15 bloggaria kertoo vinkkejään hyvään oloon ja terveellisiin elämäntapoihin. Meidät valittiin mukaan (meidän ensimmäiseen ikinä) kampanjaan, ja innosta puhkuen olemme laatineet koko viikolle iltapalavinkkejä. Seitsemän iltaa - seitsemän uutta iltapalaa.


Iltapala mielletään usein epäterveelliseksi ja turhaksi ateriaksi, vaikka tosiasiassa pieni suunniteltu ja terveellinen iltapala saattaa jopa hillitä turhaa iltanapostelua. Lisäksi pieni iltapala auttaa urheilijoita palautumaan ja pitää tavallisen pulliaisenkin verensokerin tasaisena, jottei aamulla ole kiljuva nälkä. Joidenkin lähteiden mukaan iltapala kannattaa syödä pari tuntia ennen nukkumaan menoa, jottei uni häiriinny.

Kofeiinipitoisia juomia kannattanee vältellä iltasella, vaikka kofeiinin sietokyky taitaa olla hyvin erilainen kullakin. Hippi juo iltakahvit joka ilta, ja itse en voi edes katsoa kahviin päivä iltapäivän jälkeen, jottei yöunet katoa. Sama koskee teetä, minulle vain kofeiinitonta iltaisin.

Meillä surautetaan nykyisin lähes joka aamu smoothie aamupalaksi, joka onkin kivasti lisännyt hedelmien kulutusta, puhumattakaan C-vitamiinista ja kuiduista. Silloin tällöin teemme myös illalla smoothien, mutta silloin kaipaa usein pehmeämpää ja lempeämpää makumaailmaa kuin aamuisin. Tämä mustikka-kardemummasmoothie on täynnä makua, mutta kardemumma tekee siitä täydellisen lempeän iltapalan.


Mustikka-banaani-kardemummasmoothie 2:lle

2 dl jäisiä mustikoita
1 banaani
2 rkl jogurttia
1 dl maitoa (hyvin voi käyttää myös erilaisia kasvimaitoja, pähkinämaito on meidän suosikki)
1/2 tl kardemummaa
(hunajaa tarvittaessa makeutukseen)

Mittaa ainekset tehosekoittimen kuljoon ja surauta tasaiseksi. Voit myös käyttää korkeaa astiaa ja sauvasekoitinta, mutta jos smoothiesta oikein innostuu, kannattaa satsata tehosekoittimeen.


Motivaation maaliskuun teemasivuilla voit jakaa myös omat vinkkisi terveelliseen elämään ja voittaa 100 euron Puhdistamo-paketin. Osallistumaan pääsen alla olevaa banneria klikkaamalla.

http://terveys.indiedays.com/