21.3.2014

Dippivihannekset gone mad

Perjantaisin usein haluaa jotain vähän spesiaalimpaa herkkua. Ja usein lisäksi on hieman enemmän aikaa panostaa illan tarjoiluun. Dippivihannekset ovat klassinen leffanaposteltava, mutta tässä versiossa dippivihannekset kohtaavat vietnamilaiset kesärullat, jolloin tavallinen kurkkukin muuttuu makujen ilotulitukseksi.

Motivaation maaliskuu


Dippeinä meillä oli sweetchili-kastikkeen lisäksi valkosipuli-chilidippiä ja maapähkinävoidippiä. Dipit pyöräyttää muutamassa minuutissa ja lautaselle lastataan reilusti vihanneksia, tofua, riisivermiselliä, pähkinöitä ja yrttejä.  Koko komeus kääräistään salaatinlehteen ja dipin kautta ääntä kohti. Tämä on myös kelpo tarjottava illanistujaisiin kavereiden kanssa, jos kaikki ovat jo kyllästyneet broadway-sipseihin ja americano-dippiin. Proteiinina tofun tilalla voi tarjota esimerkiksi katkarapuja, possua tai vaikka ankkaa.


Porkkana
Puolikas kurkku
puoli pakettia tofua
serrano-kinkkua
pähkinöitä
avocado
riisivermiselliä
thaibasilikaa
korianteria (koko maailman kaupoista tämä oli loppu, niin korvasimme sen lehtipersiljalla)
minttua

Kiehauta vesi ja nosta vermisellit siihen kypsymään pariksi minuutiksi. Huuhtele kylmällä vedellä. Pilko kaikki muut vihannekset lautaselle.


Valkosipuli-chilidippi:

1 yksikyntinen valkosipuli
puolikas chili
2 tl muscvadosokeria
2 tl valkoviinietikkaa
2 rl thai-soijaa
puolikas limen mehu
0,5 dl vettä

Pilko chili ja valkosipuli. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua 10 min jääkaapissa.


Maapähkinävoidippi:

2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
1 tl tabascoa
2 tl soijaa
2 tl hunajaa
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
mustapippuria
vettä jotta tahna hieman notkistuu

Sekoita kaikki aineet, lisää viimeisimpänä vesi, jotta rakenteesta tulee sopiva. Anna maustua hetki jääkaapissa.