26.5.2013

Kesäinen perunasalaatti ja paistetut ahvenet

Kalakauppias myi meille reilun annoksen ahvenia taannoisia fisuhodareita varten, joten seuraavaksi päiväksi piti myös keksiä jotain kalaisaa. Perunasalaattia ja ahvenia!

Mun suhde perunasalaattiin on ollut aina vaikea. Siitä majoneesiversiosta en tykkää yhtään ja tämän takia menikin elämästäni noin 30 vuotta ennen kuin opin tykkäämään perunasalaatista. Täyskäännöksen apurina oli ystäväni A, joka teki johonkin vappu-/uusi vuosi-/ thanks giving-/synttärijuhliin perunasalaattia jossa ei ollut majoneesia. Silmäni avautuivat ja nykyisin toivonkin A:lta aina kaikkiin juhliin "sitä hyvää perunasalaattia".  Ajattelin tänään ahventen seuraksi tuunata perunasalaatista villin version ja vaihtaa kaprikset voikukannuppuihin ja rucola horsmaan, mutta sateinen sunnuntai ei niin sanotusti suosinut villiruokaretkeä, joten turvauduin kaupan antimiin. Samoin olen aina jotenkin pitänyt perunasalaattia vaikeana ruokana, kun perunoiden pitää jäähtyä ja maltti ei ole suurin vahvuuteni. Nerokkaasti nimesin salatin lämpimäksi ja helppo kesäsalaatti oli syntynyt. Kaveriksi paistettiin siis ahvenia.


Lämmin perunasalaatti

Perunoita
Kesäsipulia
Marinoitua punasipulia (jäi hodareista, ei pakollinen, mutta maukas lisä)
Kevätsipulia
Retiisejä
Omenaa
Kapriksia
Rucolaa

Kastike:
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
(Ruusuviini)etikkaa

Laita perunat kiehumaan ja pilko sillä aikaa muut ainekset. Pilko kypsät perunat ja sekoita ne salaattiin. Lisää kastike ja viimeisenä rucola. Paista halutessasi ahvenet kaveriksi.