9.6.2013

Prinsessajuttuja

Eilen kokoonnuttiin tyttäjen (ja parin pojankin) kanssa meille katsomaan Madeleinen prinsessahäitä (miksi näistä häistä puhutaankin aina vaan Madden häinä, ikäänkuin se Chris olis vaan pakollinen paha siinä sivussa). Pöytä piti tietenkin laittaa koreaksi. Meillä tarjottiin mansikka-brieleipiä, avocado-kurkkuleipiä, skonsseja appelsiinihillolla ja suklaamarenkeja. Ja jätskiä jälkkäriksi. Lasissa oli aluksi mansikkamimosat, joista luontevasti siirryttiin rosékuohuviinin kautta kuohuviiniin.


Mansikka-brieleivät
(tämä resepti on jostain, mutta en nyt yhtään muista mistä)

Patonkia
Oliiviöljyä
Basilikaa
Brie-juustoa
Mansikoita
Hunajaa

Leikkaa patongit paloiksi ja voitele ne oliiviöljyllä kevyesti. Paahda leipiä n. 200°C, noin 10 min, niin että leivät saavat hieman väriä. Laita joka leivälle basilikan lehti, siivu biretä ja siivutettu mansikka. Lorauta ihan pikkuisen hunajaa koko komeuden päälle.


Avokado-kurkkuleivät

Vaaleaa paahtoleipää
Maustamatonta tuorejuustoa
Kurkkua
Avocadoa
Limeä
Suolaa
Pippuria

Voitele leivät tuorejuustolla. Siivuta avocadot kuoressaan ja purista niille limenmehu. Laita leiville siivutettu kurkku ja avokado, mausta suolalla ja pippurilla. Paina toinen leipä koko komeuden päälle. Leikkaa reunta terävällä veitsellä ja halkaise vielä leskeltä kahtia, niin ovat helpompia syödä.