9.5.2013

Ähky Kannaksessa

Keskiviikon ruokaostokset menivät aavistuksen väsyneissä merkeissä, joten huomasin vasta kotona ostaneeni pyhäpäivän ruoaksi kaksi olutta, purkin maitoa ja yhden suklaavanukkaan. Tästä aiheutui mainio (teko)syy kerätä ystävät ex tempore kasaan ja suunnata keskustaan syömään. Tarkoitus oli syödä tacoja Pueblossa, mutta avoimista ovista huolimatta meille ilmoitettiin ravintolan olevan kiinni. Lampsimme muutaman sata metriä Eerikinkatua alas Ruoholahteen ja menimme Kannakseen hamppareille.


Kannas on lunastanut paikkansa Helsingin ravintolatarjonnassa, ravintola on ollut samassa osoitteessa jo vuodesta 1939. Kannas tarjoaa reilua kotiruokaa, reilut annokset ja kohtuullisen hintatason.


En voinut olla ottamatta kuvaa ystävän pieneneen nälkään-listalta valitsemasta sipulikeitosta. Tämä jo asetti pelonsekaisia ajatuksia, mitä meille on tulossa, kun valitsimme hampparit ihan tavalliselta listalta.


Oma kasvishamppari oli oikein mainio, itse tehty pihvi on aina plussaa, perinteisestä hampparisämpylästä pientä nurinaa, mutta plussa siitä ettei sämpylä ollut kuitenkaan kuiva. Hippi söi savukylkihampparin, jonka välissä oli varmasti vähintään puolikas possu. Ranskikset olivat rapeita ja maukkaita, ja potuissa oli kuoret jäljellä.


Kaiken kaikkiaan ruoka oli oikein hyvää ja lasku kahdelta pääruokien ja yhden oluen ja yhden viinilasin kanssa rapiat neljäkymppiä. Suosittelen suureen nälkään ja kun tekee mieli jotain perinteistä. Ensi kerralla otan käsin pyöriteltyjä linssipullia ja muussia.