Kesäkurpitsachipsit
Pieni kesäkurpitsa
Parmsanraastetta
Suolaa
Pippuria
Voita tai öljyä
Raasta parmesan, viipaloi kesäkurpitsa. Kuumenna uuni 225°C (kaasu 5). Kierittele kesäkurpitsat ensin sulatetussa voissa/öljyssä ja sen jälkeen parmesanissa ja mausteissa. Lado uunipellille ja paahda kunnes juusto hieman ruskistuu. Tarjoa heti.
Chilidippi
4 rkl maustamatonta jugurttia
Chilijauhetta
Suolaa
Pippuria
Ruohosipulia
Sitruunan mehua
Silppua ruohosipuli ja sekoita se jugurttiin. Lisää mausteet ja sitruunan mehu ja tarkasta maku.
Paprikaperunat
Perunoita
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
Keitä perunat kypsäksi. Jäähdytä hieman. Laita kulhoon perunat ja mausteet. Sekoita. Paahda perunoita 225C° (Kaasu 5) uunissa n. 10-15 min. Tarjoa lämpimänä.
Aioli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 dl oliiviöljyä
1 kananmunan keltuainen
Suolaa
Valkopippuria
Jos säilytät öljyä jostain syystä kylmässä, niin nosta oliiviöljy lämpimään, niin että se on huoneenlämpöistä kun aloitat aiolin tekemisen. Kuori valkosipulit ja purista ne kulhon pohjalle. Lisää kananmuna ja vatkaa sähkövatkaimella voimakkaasti. Lisää öljy ensin tippona munan joukkoon ja lopuksi ohuen ohuena nauhana. Lisää mausteet. Tarjoa kylmänä.
Haastekirjat:
Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Italia
Wokki
Leivonta
Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Wagamama
The Japanese Kitchen
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Kasvisruokakeittokirja