1 dl majoneesia
Porkkanaa
Kaalia
1 tl ruusuviinietikkaa
1 tl sokeria
Tee majoneesi. Raasta porkkana ja kaali, lisää majoneesi, etikka ja sokeri. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa.
1 dl majoneesia
1 Myrttisen suolakurkku
1 rkl kapriksia
2 rkl sitruunan mehua
pari tippaa tabascoa
1 tl dijon-sinappia
ripaus sokeria
Pilko suolakurkku ja kaprikset. Sekoita ne majoneesiin. Lisää mausteet, tarkasta maku. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua.
Majoneesi:
2 keltuaista
1 tl dijon-sinappia
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 rkl (ruusuviini)etikkaa
3,5 dl öljyä
1 rkl lämmintä vettä
Sekoita mausteet keltuaisiin. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella ja lisää öljy tippa kerrallaan. Lopussa öljyä voi lisätä ohuena nauhana. Jos majoneesi on paksua, lisää ruokalusikallinen vettä ja sekoita.
Kesäranet:
2 porkkanaa
4 parsaa
Puolikas kesäkurpitsa
Kirveliä
Voita
Parmesania
Suolaa
Pippuria
Kuori porkkanat ja pilko ne tikuiksi. Kuori ja paista parsat ja porkkanat kypsäksi voissa. Leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi ja lisää pannulle puolessa välissä. Lisää suolaa, pippuria, parmesania ja saksi päälle vielä tujaus tuoretta kirveliä.