Tein tämän sellaiseen puolikkaan uunipellin kokoiseen vuokaan, ja siitä tuli pari kolme senttiä paksu kakku.
400g voita
400g 70% suklaata
6 munaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
200 g valkosuklaata
2 dl hasselpähkinöitä
Sulata voi, paloittele sinne tumma suklaa ja anna suklaan sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokeri voi-suklaaseen varovasti. Lisää vaniljasokeri, jauhot, suola ja leivinjauhe varovasti käännellen joukkoon. Rouhi pähkinät ja valkosuklaa ja sekoita ne taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista n. 170°C (Kaasu 2-3) uunista riippuen 15-30 min. Uuneissa on eroja, brownie on valmis kun se irtoaa reunoilta, mutta on vielä keskeltä löysää. Jäähdytä ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla ja tuoreilla mansikoilla.
Hanhet tuli takaisin. |