Vähän oijoin kirjan reseptiä, mutta en nähnyt mitään syytä kypsentää perunoita kostutetun leivinpapaerin alla. Mielelläni otan vinkkejä vastaan, jos tämä on jollekin tuttu kikka. Valkoviini oli ihan mun oma kikka, pärjännee ilmankin, mutta lisää silloin hieman lientä.
Peruna-fenkolikeittoa ja rosmariinileipäsiä
Keitto neljälle:
1 sipuli
500 g perunaa
1 fenkoli
6 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
Nokare voita
Suolaa ja pippuria
Ruohosipulia
Yrttejä
Kuori perunat, pilko kasvikset. Kuullota sipulia kattilan pohjalla voissa. Lisää valkoviini. Kiehauta. Lisää loput vihannekset ja kasvisliemi. Keitä kypsäksi. Tee tässä välissä rosmariinileivät. Kun kasvikset ovat kypsiä, surauta ne tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi keitoksi. Lisää kerma, mausteet ja yrtit. Lämmitä vielä kiehumispisteeseen. Tarjoile ruohosipulisilpun kera.
Rosmariinileipäset
5 kpl
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kuivattua rosmariinia
25 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl maitoa
muna voiteluun
Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi joukkoon. Lisää maito ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina n. 2 cm paksuksi levyksi ja ota siiitä muotilla ympyröitä. Voitele leipäset ja paista 225°C (Kaasu 5) 10-12 min, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Haastekirjat:
Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta
Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Kasvisruokakeittokirja