23.3.2013

Sipoon brunssihelmi Gumbostrand

Aurinkoisena kevätlauantaina suuntasimme Sipooseen, johon viime vuoden loppupuolella on avattu Gumbostrand Konst & Form-niminen kokonaisuus, joka kattaa pienen liikkeen, taidenäyttelyn, kahvilan ja vaihtuvia tapahtumia. Me mentiin brunssille, koska sitä oli kovasti kehuttu, vaikkei netistä kumma kyllä montaa arvostelua löytynyt. Liekö vielä niin uusi ettei sitä iso yleisö ole vielä löytänyt. Helsingistä Gumbostrandiin ajaa puolisen tuntia, mutta vaatii kyllä oman auton, niin pikkutietä oli viimeinen pätkä.



Luomu ja lähiruoka alkaa olla perusjuttuja vähänkään paremmalla brunssilla, niin täälläkin. Tarjolla oli mm. savukaloja, erilaisia lihoja, karjalanpiirakoita, juustoja, hedelmiä ja munakokkelia. Kasvissyöjälle hieman rajoitetut vaihtoehdot, tai olisi toivonut juustojen ja porkkanoiden rinnalle vielä ainakin yhtä kasvisvaihtoehtoa, lihoja kun oli ainakin viittä eri sorttia. Ei niin runsas brunssi, mutta kaikki oli tuoretta ja maukasta. Erityisesti kiitosta tulee juustovalikoimasta, hedelmistä ja ihanista tuoremehuista.



Brunssi kustansi 19,80€ per nuppi ja sisälsi kahvit, teet ja mehut. Ja oli pienistä puutteista kasvisruokapuolella huolimatta joka pennin arvoinen. Vaikka vapaita pöytiä olikin muutama, niin hyvin oli väkeä liikkeellä , joten varaus kannattaa mutta ainakin vielä pöydän saa todennäköisesti nopeallakin aikataululla. Ellei satu asumaan ihan vieressä.
Ja samalla voi katsastaa vaihtuvan taidenäyttelyn ja pyörähtää suomalaista desigina myyvässä liikkeessä.