Tehtiin aika pitkälti samaan tapaan kuin uuden vuoden hodarisämpylät, mutta taikinaan lisättiin hienoksi silputtuja salvianlehtiä. Salvianlehtiä olisi saanut ehkä olla hieman enemmänkin, mutta hyviä oli näinkin.
Ainesosat:
hienonnettuja salvianlehtiä (muutama kymmenen lehteä)
0,5 dl sokeria
6 tl kuivahiivaa
0,6 l lämmintä (42°C) vettä
5 rkl rypsiöljyä
5 tl suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
Mittaa isohkoon kulhoon sokeri, hiiva ja puoli desiä vettä. Sekoita ja anna seisä lämpimässä kunnes seos kuplii (5-10 min). Lisää loput vedestä, suola ja öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan vaivaten. Lisää silputut salvianlehdet sekaan, ennen kuin taikina on liian paksua. Vaivaa koneella 5-10 min kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota vedottomassa paikassa 1,5 tuntia.
Sämpylät uunissa |