Pärnussa söin pahaan pasta-annoksen vuosiin ja lupasin yrittää tehdä toisintoa annoksesta tänne blogiinkin. Mahedik-ravintolan pastassa pesto oli nokkosista tehty mutta emme ehtineen nokkosmetsälle, joten peston teimme perinteisesti basilikasta. Lisäksi paistoimme voissa ja valkosipulissa jälkiuunileipää ja koko komeus kruunattiin pehmeällä vuohenjuustolla. Ei vieläkään ihan niin täydellistä kuin Mahedikissa mutta lähellä kuitenkin.
Pesto:
Puntti basilikaa
Nippu ruohosipulia
Kourallinen siemeniä/pähkinöitä (pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä, cashewpähkinöitä tms)
Pala parmesania raastettuna
Puolikas valkosipulinkynsi
Loraus oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Nokare voita
Pari siivua jälkiuunileipää
Puolikas valkosipulinkynsi
Hyvää pastaa
Pehmeää vuohenjuustoa
Laita pasta kiehumaan. Tee pesto. Mittaa kaikki aineen tehosekoittimeen tai surauta tahnaksi sauvasekottimella. Leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Paista valkosipulin kanssa voissa rapeaksi.
Sekoita pesto ja leipäkuutiot valutetun pastan joukkoon, lisää muutama kuutio vuohenjuustoa ja viimeistele parmesanilla.