Amerikan matkalta palanneet ystävät saapuivat juuri
sopivasti Suomeen seuraamaan jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelua Suomen ja
Kanadan välillä.
Koska kisakatsomossa on kiva aina jotain napostella, mutta ihan hirveästi ei ollut aikaa käytössä sapuskoiden valmisteluun, päätin tehdä reilun suupalan kokoisia minileipiä kahdella eri täytteellä.
Koska kisakatsomossa on kiva aina jotain napostella, mutta ihan hirveästi ei ollut aikaa käytössä sapuskoiden valmisteluun, päätin tehdä reilun suupalan kokoisia minileipiä kahdella eri täytteellä.
Leivät oli helppo tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan ja nostaa pöytään sitten, kun vieraat saapuivat. Näissä leivissä käytin pohjana miniruispaloja, mutta hommaan sopii varmasti yhtä hyvin monet muutkin pienet leipäpalat, kuten jälkiuuninapit jne.
Tarvittavat ainekset:
Pussillinen miniruispaloja tai vastaavia leipiä
Yrttituorejuustoa
Basilicaa
Timjamia
Miniluumutomaatteja
Mozzarella
Brie-juustoa
Leipien kasaaminen on nopeaa, kun pilkkoo valmiiksi tomaatit
pieniksi paloiksi, sekä mozzarellan ja brie-juuston sopiviksi siivuiksi.
Levitteeksi kaikkiin leipiin käytin Valion yrttituorejuustoa.
Ensimmäisiin leipiin laitoin päälle perinteisen
tomaatti-basilica-mozzarellatäytteen ja jälkimmäisiin tomaattia, brie-juustoa
ja timjamia. Oman mielikuvituksen mukaan voi sitten asetella palaset
haluamallaan tavalla leipien päälle.
Helppoa ja nopeaa! Molemmat leivät maistuivat sekä itselleni
että vieraille! Ja kun Leijonien pelit vielä jatkuvat, niin näitä ehdit
kokeilla vielä välierä- ja finaalipäivänä!