25.5.2014

Parasta kesäruokaa

Tänään oli ihana aurinkoinen kesäpäivä. Kävimme tietysti äänestämässä, jonka jälkeen suuntasimme ex tempore piknikille rantaan. Vaalikahvit nautittiin viltillä loikoillen ja kirjaa lukien.


Kahvien lisäksi täytyy toki syödä, ja päätimme tehdä kesän ensimmäisen kesäruoan. Kahvilta ylijääneet mansikat pilkottiin salaattiin versojen seuraksi, ja salaatti maustettiin muutamalla nokareella vuohenjuustoa, balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Uusien perunoiden kaveriksi tehtiin raikas kermaviilikastike tillistä, ruohosipulista ja sitruunasta. Vähän suolaa ja mustapippuria viimeistelee maut. Kesälautaselle kuuluu usein myös keitetty kananmuna sekä tällä kertaa kylmäsavukalaa. Haluttiin pitää ruoka mahdollisimman simppelinä, ja kaikki valmistuukin sillä aikaa kun potut kiehuvat. Ihana ihana kesä!