3.1.2013

Uuden vuoden keittokirjahaaste

Viime vuodeksi tein kolme lupausta. Lupasin opetella syömään kahta uutta ruoka-ainetta. Raparperi nyt ainakin sai lopullisen hyväksynnän, lisäksi endiivi ja lehtikaali pääsi lautaselle. Ja kai kaali ylipäätään nosti hieman päätään. Eli ok, lupaus pidetty.

Toisena lupasin käydä ainakin kolmessa uudessa ravintolassa. Lupaus täytetty kirkkaasti. Suosikit vuoden varrelta oli varmasti Sinne, ja ehkä A21 ja kyllä Helsingin Meksikolaiset kiilaavat myös ihan kärkisijoille.

Kolmantena lupasi opetella leipomaan jotain uutta. Tämä onkin vaikeampi, kyllähän me uusia juttuja kokeiltiin, mutta etta osaisin tehdä jotain uutta. Hmm. No joo, marenkia tein tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sen varmasti osaisin tehdä jotenkuten uudestaankin. Lupaus siis täytetty.Tälle vuodelle en suurempia lupauksia ajatellut tehdä, mutta päätimme Hipin kanssa haastaa itsemme  ja kokata jotain jokaisesta omistamastamme keittokirjasta. Jos vuoden aikana jostain kirjasta ei ole löytynyt mitään mieleistä, laitamme kirjan surutta kiertoon. Vaikka ne on niin kivoja hyllyssäkin...

Aloitetaan listaamalla kaikki kirjat:

Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta

Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Mmmm suklaa...
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio&Olio - yksinkertaisen pastan A&O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)

Yhteensä 25 kirjaa. Joka tarkoittaa että joka toinen viikko pitäisi kokata kirjasta jotain, ja siihen sallitaan pari repsahdusta. Saas nähdä miten käy.

Elämänvalo on löytänyt lempipaikan uusista Hayn pussilakanoista.