19.1.2013

Banaanileipää

Meillä makasi hedelmäkulhossa kasa mustuneita banaaneita, ja kuten moni muukin, teimme niistä banaanileipää. Vai kakkua. No banaanilta maistuvaa leipäkakkua. Mehevää ja maukasta ja maut vain paranevat kun leivän antaa seistä. Jos malttaa.



1 vuokaleipä

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl muscvadosokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 dl piimää
1 dl sulatettua voita
2 munaa
3 erittäin kypsää banaania

Sekoita kuivat aineet, muussaa banaanit ja sekoita kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Kaada vuokaan (1,5l) ja paista 180°C (Kaasu 3) reilu tunti. Kakku on kypsää kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Me ripautimme joukkoon myös hieman kanelia, neilikkaa ja inkivääriä. Tuli vähän jouluinen olo.