28.1.2013

Perjantai-iltapäivän kuohuviinit Sunnissa

Joskus elämä on juhlaa, ja siltä se tuntui perjantaina kun suuntasin äidin kanssa myöhäiselle lounaalle ja kuohuviinille ravintola Sunniin Senaatintorin laitamille.

Helsingistä oli muuten aika vaikea löytää ravintolaa, joka tarjoaisi jotain säädyllistä purtavaa kolmen hujakoilla, silloin kun lounas on jo päättynyt mutta illan serviisi ei vielä alkanut. No Sunn tarjosi, ja sinne sitten.

Tilasimme molemmat manteligratinoitua lohta, ja lisuikkeiksi valitsimme vihreän salaatin Mimosa-kastikkeella ja sen kuuluisan juuriselleripyreen. Kaikki oli hyvää, ja mukava yllätys oli, että lisukkeet tarjoiltiin erillisissä kipossa, niin niitä oli helppo jakaa ja maistella ristiin. Siitä huomaa, että ruoka tekee oikeasti vaikutuksen, että seuraavana päivänä perheillallisella oli tarjolla sekä juuriselleripyrettä että Mimosa-kastiketta.


Jälkkäriksi otettiin espressot ja minä suklaafondantin ja äiti omena-kinuski-marenkileivoksen. Fondant on  hyvää, omenaleivos keskinkertainen.

Ruoka oli hyvää, mutta palvelussa oli reilusti parantamisen varaa. Huomasi, että olimme "ei mihinkään aikaan" liikenteessä, ja pöytämme ei oikein kuulunut kenenkään vastuulle. Tilausten tekoa saatiin odottaa, vaikka ruoka tulikin nopeasti, paitsi jälkkärit, joiden tilaamista odottelimme ensin vartin, ja itse jälkkäreitä yli puoli tuntia. Sanoinko jo että olimme ainoat asiakkaat ja tarjoilijoita oli ainakin viisi?

Mutta toivottavasti homma pelaa normaaliin ruoka-aikaan, koska ruoka oli hintansa arvoista, paikka hyvä ja maisemat komeat.