28.12.2012

Riian ravintolat

Kuten lupasin, etääs vähän selvitystä meidän Riian (vai Riikan?) matkan ravintoloista. Teimme netisäs etukäteisselvityksiä ja varaukset kaikkiin paikkoihin.

Ekana iltana söimme kehutussa 1221-ravintolassa, joka sijaitsee aivatn Tuomiokirkon viereesä. He olivat hävittäneet varauksemme, mutta pöytä järjestyi idyllisestä kolmannesta kerroksesta. Sisustus oli kaunein siellä ylhäällä, mutta jos on jollain tavalla liikuntaesteinen, niin silloin tämä ravintola ei ole paras mahdollinen vaihtoehto.
Itse söin vuohenjuustotortilleneja sinihomekastikkeessa ja hippi kalaa ja salaattia. Molemmille jäi hieman nälkä, joten otettiin vielä jälkkärit. Mulle lettuja ja Hipille juustokakkua. Annokset oli hintaansa nähden oikeinkin kelpoja, mutta jos on kamala nälkä, niin kannattanee ottaa myös alkupalat.


Aamupalat söimme joka päivä hotellillamme. Forums oli pieni, siisti ja vallan kelpo pikku hotelli vanhan kaupungin laitamilla. Bussi lentokentältä tuli melkein oven eteen, vanha kaupunki alkoi rappusilta ja keskustori ja Stocca oli tien toisella puolella. Hyvä sijainti noin viikonloppureissulle.


Toisena päivänä söimme lounasta hotellilla. Hintaa ei ollut nimeksikään, ja hotellin asiakkaina saimme sielä 10% alennuksen. Vai mitä sanot vuoresta ranskalaisia yhdellä latilla?  Illalla kävimme Riian sirkuksessa ja sen jälkeen suuntasimme keskiaikaravintola Rozengralsiin. Vielä yhdeksältä ravintola oli ihan täynnä, mutta tyhjeni kyllä siitä pikkuhiljaa. Hipille possua, mulla aika omituista maissi-juustopiirasta. Possua oli kuulemma tarpeeksi, mutta tuon piiraan jälkeen jaksoi taas hyvin jälkkärin. Hipille juustokakkua unikonsiemenillä, mulle kirsikkatorttua. Vallan maittavaa. Tämä ravintola oli ehkä hinnoiteltu vähän yläkanttiin, mutta kai sitä kerran elämässä voi käydä tällaisen katsomassa. Ja ruokalista oli käsittääkseni aidosti keskiaikainen eikä listalta löytynyt perunaa tms uudempia tulokkaita.Ja tietysti maistoimme Riian kuuluisaa balsamia, joka oli aika kammottavaa.


Kolmantena päivänä söimme lounasta ketjukahvilassa, Golden coffeessa. Hintaansa nähden ihan ok ruokaa täälläkin, mulle lettuja (taas) ja Hipille club sandwich. Illalla söimme reissun ehdottomasti parhaan aterian. Olimme varannet pöydän Neiburgs-hotellin ravintolaan. Odotukset oli korkealla ja hyvin ne täytettiinkin. Alkuun otimme perunoita tuorejuustolla ja pestolla. Pääruoaksi Hipille possua ja itse söin lohta hernemuussilla. Aivan käsittämättömän hyvää. Jälkkäriksi Hippi otti creme bruleen ja itse söin suklaajälkkärin. Otettiin vielä kahvit ja digestiivit, ruoan kanssa juotiin pullo viiniä ja lasku oli kaiken kaikkiaan tippeineen reilu 50 latia. Edullista ja hyvää.Viimeisenä iltana teki mieli italialaista, ja tämä oli ainoa jota emme selvittäneet etukäteen. Olive oil sijaitsi ihan toisessa päässä vanhaa kaupunkia kuin hotellimme. Ruoka oli suoraan sanoen aika kammottavaa, Hippi söi juustorisottoa joka oli verrattavissa kuoluruokalan risottoon ja itse söin pizzaa, joka maistu dr. Oetkerilta. Yh. Jälkkäriksi otettiin tiramisut, joka periaatteessa oli ihan ok, mutta multa jäi osa kuppiin liian makeuden takia. Ei mikään hohdokas päätös reissulle.Kaiken kaikkiaan kaupungista jäi positiivinen fiilis, sievä, mutta pirun kylmä kaupunki. Onneksi siellä myytiin hienoja villasukkia.