6.12.2012

Lehtikaali- ja maa-artisokkasipsit

Viime lauantain lehtikaalisalaatista jäi reilusti lehtikaalia yli ja jääkaapista löytyi muutama yksinäinen maa-artiskokka pyörimässä. Mikä olisi parempaa, itsenäisyyspäivän vastaanotto, ja itsetehdyt sipsit. Niin juuri, ei oikein mikään. Mikä parasta, nämä valmistuvat vartissa.Lehtikaalisipsit:

5 ruotoa lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
suolaa

Riivi lehdet sipsin kokoisiksi paloiksi ja laita ne muovipussiin, lisää perässä öljy ja ravista pussia niin, että öljy leviää kaikkialle. Muussaa morttelissa pinjansiemenet. Levitä lehtikaalit pellille, jauha suolaa päälle ja viimeiseksi pinjansiementöhnä. Pyörillele sipsejä pellillä niin, että pinjansiemenet ja suola leviää joka puolelle. Asettele lehtikaalit pellille niin, ettei lehdet ole päällekkäin. Paista 175°C (kaasu 3) n. 8-10 min kunnes sipsit on vähän reunoilta ruskistuneet.

Maa-artisokkasipsit:

muutama maa-artisokka
öljyä
suolaa
pippuria

Kuori maa-artisokat ja siivuta ne ihan ohuiksi siivuiksi. Sekoita öljy, suola ja pippuri kulhossa, pyörittele sipsit siinä ja levitä ne pellille. Paista 175°C (Kaasu 3) reilu 10 min, kunnes sipsit on kauniin ruskeita.