2.12.2012

Saisko olla kaalia?

Lehtikaali on kuulunut testattavien listalle jo pitkään, ja kun eilen saimme A21-ravintolassa ruskistetussa voissa haudutettua lehtikaalia, olin myyty. Piti testata tietysti itsekkin. Olisin halunnut laittaa ajan hengen mukaisesti stilttonia sinihomejuustoksi tähän, mutta ainakaan Jumbon Stoccalla ei ollut. Peltolan blueta sitten, hyvä näinkin.


Supertäyttävä lämmin kaalisalaatti:

Kourallinen siitatesieniä
Valkosipulin kynsi
Pari kolme lehtikaalin "oksaa"
Vuonankaalia
Saksanpähkinöitä
Päärynää
Sinihomejuustoa (Peltolan blue)
Tilkka kermaa
Nokare voita
Suolaa
Pippuria

Leikkaa lehtikaalista ruoto pois. Paista sienet ja valkosipuli. Lisää lehtikaali joukkoon, paista tovi. Lisää kerma ja anna kiehua kokoon hiljalleen. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee sillä aikaa salatti, pese vuonankaali, pilko päärynä ja kuutioi sinihomejuusto. Kasaa kaikki aineet lautaselle ja laita sieni-lehtikaalipaistos päälimmäiseksi.

Hyvää, mutta todella täyttävää.