5.7.2012

New York-style Crumb cake kohtaa raparperin

Eikä ihan huonosti mennyt se tapaaminen. Noin valokuvauksen kannalta ei niin kauhean edustavaa (Hippi kommentoi, että näyttää vähän mössöltä), mutta piristävän erilaista ja maukasta raparperipiirakkaa.

Näin se meni:

2 raparperin vartta

Kuori ja silppua

Crumble:

0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1,5 dl jauhoja
100 g voita
inaus eli hyppysellinen suolaa

Sekoita aineet muruksi keskenään. Laita jääkaappiin odottamaan vuoroaan.

Vaniljakiisseli:

0,25 dl perunajauhoja
0,25 dl sokeria
2 dl maitoa
Puolikkaan vaniljatangon siemenet
200g rahkaa

Sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa, lisää maito vähitellen sekoittamalla joukkoon. Lisää vanilja. Kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes seos pulpahtaa kerran. Ota heti pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita rahka joukkoon.

Pohja:

4 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
200 g voita
2 kananmunaa
vaniljasokeria tai puolikkaan vaniljatangon siemenet
1 dl piimää

Mittaa kuppiin jauhot, sokeri, sooda ja suola. Sekoita pehmennyt mutta kiinteä voi siihen. Lisää kananmunat, vanilja ja piimä ja sekoita.

Levitä pohja vuokaan, lisää päälle vaniljakiisseli, raparperit ja lopuksi peitä koko homma crumblella. Paista n. 45 minuuttia 200°C (Kaasu 4).

Anna jäähtyä hetki ennen syömistä ja ota viereen halutessasi vaikka pallo vaniljajätskiä.


Toim huom. päivää myöhemmin. Jäähtyneenä kakku oli ehkä vieläkin parempaa, ja ainakin kuvauksellisempaa.