6.7.2012

Kattila

Käytiin Hipin synttäreiden kunniaksi pyörähtämässä Lintsillä tietysi tarkoituksena testata joku Kattilan ravintoloista. Valinta osui tietyistä syistä Hans Välimäen Midhilliin. Listalta ei löytynyt yhtään kasvisversiota, mutta Leipuri päätti synttäreiden kunniaksi syödä kalaa.


Iloinen yllätys olikin, että kysyttäessä kaikki hampparit saa vegenä, jolloin ne sisälsivät varsinaisen pihvin sijaan paprikaa, papuja ja paistettua pinaattia (jota allekirjoittaneen burgerissa ei kyllä juuri ollut). Tästä olisi kiva löytää maininta listassa, oletettavasti lihainen menu kääntää kasvissyöjiä pois ovelta.


Leipuri otti siis juustoburgerin vegenä ja kipollisen coleslawta ja Hippi söi tavallisen burgerin ja ranet. Vegeburgerin pavut oli raakoja, tai ainakin hyvin hyvin al dente. Mutta muuten hamppari oli oikein maistuva. Ja samaa nyökytteli Hippi. Jälkkäriksi siemailtiin popcorn-pirtelö, joka oli omituisuudessaan oikeinkin hyvää.
Kaikki meni siis suurinpiirtein hyvin tähän mennessä, lukuunottamassa raakoja papuja, jota kohtelias tarjoilija pahoittelikin. Ja tosi tahmaista pöytää, jossa oli edellisen sipulinrenkaat vielä tallella.

Mutta laskun saaminen olikin sitten aikamoinen temppu. Ensin odoteltiin kohteliaasti, sitten alettiin viittoilla vähemmän kohteliaasti. Lopulta marssin tiskille kysymään laskua 20 minuutin jälkeen. Lasku tulikin pöytään, mutta tarjoilija (joka oli vaihtunut tässä kohtaa) lähti hakemaan maksupäätettä. Kymmenen minuutin odottelun jälkeen Leipuri marssi uudestaan tiskille laskun ja kortin kanssa. Muutenkin meillä taisi käydä tuuri palvelun kanssa, koko meidän ruokailun aikana kolme seuruetta kävi istumassa pöydässä ja lähtivät pois ennen tarjoilijan saapumista.

Lamput oli hienot
Kaikeinkaikkiaan ruoka oli kyllä hyvää, mutta tahmaisesta pöydästä ja laskun saamisen hitaudesta tuli monta miinuspistettä. Hinta oli kuitenkin kaikkineen (2 olutta, kuplavesi, hampparit, lisukkeet ja pirtelö) 50€, joten tuolla rahalla toivoisi puhtaan pöydän ja laskun ajallaan.

Päivitys 29.7.2012. Käytiin eilen ystävien kanssa uKattilassa, tarjoituksena oli testata lihapullabaari, mutta sen keittiö olikin mennyt kiinni ennen aikojaan. Mnetiin sitten uudestaan Midhilliin ja onneksi niin. Oli puhdas pöytä, kypsät pavut ja laskukin saatiin maksettua ajallaan. Ja Kreikka-burgeri vegenä oli tosi hyvä.