22.7.2012

Kesäkurpitsaa ja halloumia grillissä = kesän paras grillikasvisruoka

Periaatteessa yritän välttää kuvattomia postauksia, mutta nyt teen poikkeuksen kahdesta syystä. Tämä paistos oli niin hyvää, etten halua unohtaa itse sitä sekä haluan jakaa sen teidän kanssa. Tämän myötä rakastuin uudestaan grilliruokaan ja kesäkurpitsaan. Mulla on ollut grilliruokaan pitkään vähän sellainen hälläväliä suhde. Onhan se hyvää, ja maistuu kesältä, mutta yhtä hyvin voin tehdä ruoat kotona ja raahata ne puistoon ilmankin grilliä. Ja mökillä se nyt vaan kuuluu asiaan.

Niin mutta se paistos. Tässä:

Kesäkurpitsa
halloumi
pinjansiemenet
tuore timjami
(parmesanraaste)
balsamico (sellainen hyvä ja paksu, tai piheyden iskiessä sokerilla jatkettu versio)

Marinadi:
oliiviöljy
valkosipuli
chili/chilitahna
suola
pippuri
tuore timjami

Pilko kesäkurpitsa (ja halutessasi muut vihannekset, esim herkkusienet oli loistavia) grillattaviksi paloiksi, esim 4x2 cm. Pilko marinadin muut aineet ja sekoita öljyyn. Marinoi niin kauan kuin jaksat/ehdit.

Kuumenna grilli. Pilko halloumi sopiviksi suupaloiksi, mutta kuitenkin niin, että pystyt grillaamaan sen. Grillaa kesäkurpitsa kypsäksi ja halloumiin väri pintaan. Asettele lautaselle läjään. Paahda pinjansiemenet joukkoon, lisää balsamico ja tuoretta timjamia sekä halutessasi parmesanraastetta mausteeksi. Aivan käsittämättömän hyvää.

Toinen juttu mikä on hyvää, on kesäkurpitsa yllä olevalla marinadilla grillattuna ja yhdistettynä vuohenjuustoon.