8.7.2012

Pure Bistro

Top Chefistäkin tuttu, myös Luomoa pyörittävä Jouni Toivanen oli avannut Kauppatorin laitaan uuden helpommin lähestyttävän bistron.



Alkuun otin vihanneskorin, Hippi söi Härän häntää ja kieltä. Vihanneskori oli aivan käsittämättömän maukas, ja niiden herneiden reseptistä olisin melkein valmis vaikka maksamaan. Hyvin harvoin saa näin maukasta kasvisruokaa, jossa kuitenkin pääosassa oli kasvikset. Huikea aloitus. Hippikin tykkäsi omastaan.

Pääruoaksi Hipille Sianniskaa, joka kuulemma suli suuhun, ja minä söin Kuhaa 'umami'. Molemmat annokset jatkuoivat loistavaa linjaa, ja seurueen toisten jäsenten spelttipuuro oli myöskin kuulemma todella hyvää.

Jälkkäriksi söimme Mansikkaa ja raparperia sekä Pan con xoco. Mansikka ja raparperi oli mukavan raikas, suklaa oli hyvää, mutta etkä tuossa vaiheessa vähempikin olisi riittänyt.

Lista vaihtuu kuuden viikon välein

Kerrassaan huikea suoritus, joka sai hymyn huulille vielä seuraavanakin päivänä. Hippilä suosittelee.

Tätä ei Pure Bistrossa joutu, mutta ilta jatkui muutamalla drinksulla vielä ruoan jälkeenkin.