16.4.2012

Oodi keväälle

Vanhemmat tulivat Italian reissulta ja kutsuivat arkisena maanantaina syömään. Pitkän ja uuvuttavan työpäivän jälkeen raahauduttiin valmiiseen pöytään ja viikko oli pelastettu. Parsaa! Kuinka kiireinen ihminen voi olla, että parsa-ajan alku on mennyt ohi? Keväässä parasta on parsa hollandaise-kastikkeella ja kotimaiset tulppaanit.

Parsasta innostuneena päätin tehdä piirakan, tulppaaneja ostin ikkunalle.



Parsa-sinihomejuusto-piirakka

Piirakan pohja (tee itse tai osta kaupasta)
Nippu parsaa
100 g voimakasta sinihomejuustoa, Pirkka on yllättävän hyvä vaihtoehto
1 valkosipuli
1 salottisipuli
1 dl juustoraastetta
1 dl kuohukermaa
1 prk ranskankermaa
1 kananmuna
suolaa, pippuria, sitruunamehua, timjamia

Painele pohja piirasvuokaan, esipaista n. 10 min 200°C (kaasu 4). Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä voissa. Sekoita ranskankerma, kerma, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Levitä pohjan päälle sipuliseos, kaada täytemassa päälle, kuutioi sinihomejuusto päälle, ja viimeisenä lisää parsat. Paista 200°C (kaasu 4) uunissa reilu puoli tuntia, kunnes täyte on vetäytynyt ja pinta ruskistunut. Anna vetäytyä ennen tarjoamista n. 15 min.