18.4.2012

Taivaallinen pavlova

Mä en tykkää marengista, mutta olen valmis vaihtamaan mielipidettä tämä kakun kohdalla. Vielä kun tulee kotimaiset marjat kauppoihin, niin en juuri tiedä mitään parempaa.



Marjapavlova:

Marenkipohja:
3 valkuaista
ripaus suolaa
2,5 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri, etikka ja maissitärkkelys joukkoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Levitä/pursota vaahto pellille, joko yhdeksi isoksi pohjaksi tai annoskupeiksi. Tee reunoista korkeat, niin mukaan mahtuu paljon marjoja. Paista pohjia 100°C (Kaasu 1) noin tunti, kunnes pohjan on kuivunut, mutta ei palanut. Pohjan pitäisi olla päältä rapea ja sisältä sitkas.

Pohjan voi tehdä reilusti etukäteen ja säilyttää pimeässä ja kuivassa tilassa. Täytä vasta juuri ennen tarjoilua.

Täyte:
1 dl kermaa
1 dl rahkaa/tuorejuustoa/mascarponea
Vaniljasokeria
Marjoja maun mukaan
pari palaa suklaata

Pilko marjat, levitä ne marenkipohjalle. Vatkaa kerma, ja sekoita rahka/tuorejuusto/mascarpone joukkoon, mausta ja levitä merjojen päälle keoksi. Koristele marjoilla ja sulatetulla suklaalla ja tarjoa heti.