18.3.2012

Haaste - Aasia

Meillä syödään aika tavallista sapuskaa. Helppoa, nopeata ja maittavaa, mutta todella harvoin mitään eineksiä. Tässä ei huomioida Hipin satunnaisia lihapulla- ja nakkikausia ja silloin tällöin grillattavia kasvis- tai soijapihvejä. Pastaa, risottoa, couscousta, salaatteja, leipiä, keittoja ja joskus perunaa. Välillä kokataan monta tuntia ja yleisimmin laitetaan Barillan 1° pasta (kypsyy kolme minuuttia) kiehumaan ja tehdään lisukkeet sillä aikaa. Tässä ajassa ei mitään monimutkaista tehdä ja ymmärrettävästi sitten usein myös kyllästyy samoihin ruokiin mitä pyöritetään viikosta ja kuukaudesta toiseen.

Eilen otettiin härkää sarvista eli keittokirja hyllystä, tehtiin kauppalista ja lähdettiin kaupoille. Sellaisella tarmolla että ennen yhtä oltiin ehditty käydä Sokoksella, torilla, hallissa, Vii-voanissa, tavallisessa ruokakaupassa, Alkossa, apteekissa, katsomaan formulan aika-ajot ja vielä Haloo Helsingin keikallekin osuttiin. Katsotaan jos tästä avautuisi uusi makumaailma.

Tästä se kaikki sitten lähti

Aika pitkä matka vielä että kookospähkinä näyttää kuvan mukaiselta annokselta

Tässä tuli kerta rytinällä useampikin uusi ruoka-aine, niin kuin uuden vuoden lupauksessa uhosin.
Kookospähkinää, paksoita, palmusokeria, kassiakanelia, korianterin juurta, tapiokajauhoja...

Jokaisella kokilla pitää olla oma apukokki.