14.2.2012

Sydämiä lautasella

Kaikissa leivontablogeissa on jotain ystvänpäivään liittyvää, niin sitten täälläkin. En periaatteessa tykkää hömpötyksestä kyseisen päivän ympärillä. Minulle se edustaa enemmän amerikkalaista kulttuuria. Mutta täytyy kyllä sanoa, että kaikesta huolimatta lämmitti sydäntä kun Hippi oli ostanut valkoisia tulppaaneja, joista tykkään kyllä kamalasti.

Jotain leivonnaista tartti sitten keksiä, ja tässä yhdistyy kaikki. Sydän, suklaa, suklaasydän, juustokakku, sitruuna ja kermavaahto. Huh. Ekassa versiossa oli myös suklaakuorrute, mutta raidallisuus näytti niin kivalta, että jätin sen sitten pois. Suklaata tässä on muutenkin tarpeeksi.

Jos osaisin pursottaa sellaisia ruusuja, niin tässä olisi ollut sellaisia päällä
8 sydäntä

Yksi iso kakkupohja. Pakastimesta löytyi tällä ohjeella tehty erilainen suklaakakkupohja.

Lisäksi

2 rs philadelphia juustoa
2 kananmunaa
3 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 prk creme fraichea
1/2 dl ruokokidesokeria

tummaa suklaata
kermaa
maitoa

Lämmitä uuni 175°C.
Vatkaa juusto notkeaksi, lisää munat. Lisää kuoriraaste, creme fraiche ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Paista uunissa n. 45 min, sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä tunti. Jäähdytä, laita kelmu tai folio päälle ja jääkaappiin yön yli hyytymään vielä.

Leikkaa seuraavana päivänä muotilla sydämiä kakkupohjasta ja juustokakusta. Lämmitä tilkka kermaa, sulata suklaa siihen. Halkaise kakkupohjasydämet. Kostuta alimmainen kerros maidolla ja koverra siihen kuoppa. Laita kuoppaan lusikallinen suklaata, juutokakku päälle ja koko komeuden päälle vielä toinen kakkupohjasydänpuolikas. Pursota kerma päälle.

Maku paranee, jos maltaa antaa leivosten vetäytyä vielä hetki, jotta maut tasoittuvat.

Sitten ääntä kohti.

Kukakohan opettaisi pursottamaan niitä ruusuja?

Raidat on muotia

Suklaasydän, mut tinakuoret kyllä puuttuu