19.2.2012

Laskiaispullaa osa 2, eli se parempi pulla

Eilisestä pullasta sisuuntuneena raivasin kalenteriin tilaa ja leivoin itse pullat. Ja tein mantelimassan Eevan ohjeella. Ja laitoin väliin itsetehtyä mansikka-raparperihilloa viime kesältä. Jo alkoi pulla olla kohdallaan.

Tuunattu pulla.

Peruspullataikina:

8 isoa pullaa

2,5 dl maitoa
1 dl ruokokidesokeria
1 kukkurallinen tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
1 kananmuna
7g kuivahiivaa
n. 6 dl jauhoja
100 g voita

Ota kaikki aineet n. tuntia ennen leipomista huoneen lämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita mukaan sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja koko ajan vaivaten, koneella tai käsin. Sekoita hiiva vaikka desiin jauhoja ja vaivaa mukaan. Lisää jauhoja kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa, lisää sitten huoneenlämpöinen voi mukaan. Kohota liinan alla tunti.
Moukaroi ilmat pois ja muotoile pullat. Kohota pellillä vielä toinen tunti, voitele munalla ja ripottele raesokeria päälle.

Paista n. vartti 225°C (Kaasu 5).

Pulla.


´
Mantelimassa:

1,5 dl mantelijauhoa
1 dl tomusokeria
1 valkuainen

Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri sekaisin. Lisää valkuaista pikkuhiljaa, kunnet koostumus on hyvä. Meillä tuli aika löysää, mutta se sopii pullan sisään hyvin. (Ja lisäsimpä vielä tujauksen rommiakin siihen).

En ollut ikinä aikaisemmin ajatellut, että mantelimassan voisi tehdä itse. Voi sen.
Pulla meni piiloon
Näistä syntyy se parempi laskiaispulla
Täytettä saa olla vähän liikaa. Niin, että pullaa ei ole mahdollista syödä siististi