Tuunattu pulla. |
Peruspullataikina:
8 isoa pullaa
2,5 dl maitoa
1 dl ruokokidesokeria
1 kukkurallinen tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
1 kananmuna
7g kuivahiivaa
n. 6 dl jauhoja
100 g voita
Ota kaikki aineet n. tuntia ennen leipomista huoneen lämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita mukaan sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja koko ajan vaivaten, koneella tai käsin. Sekoita hiiva vaikka desiin jauhoja ja vaivaa mukaan. Lisää jauhoja kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa, lisää sitten huoneenlämpöinen voi mukaan. Kohota liinan alla tunti.
Moukaroi ilmat pois ja muotoile pullat. Kohota pellillä vielä toinen tunti, voitele munalla ja ripottele raesokeria päälle.
Paista n. vartti 225°C (Kaasu 5).
Pulla. |
´
Mantelimassa:
1,5 dl mantelijauhoa
1 dl tomusokeria
1 valkuainen
Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri sekaisin. Lisää valkuaista pikkuhiljaa, kunnet koostumus on hyvä. Meillä tuli aika löysää, mutta se sopii pullan sisään hyvin. (Ja lisäsimpä vielä tujauksen rommiakin siihen).
En ollut ikinä aikaisemmin ajatellut, että mantelimassan voisi tehdä itse. Voi sen. |
Pulla meni piiloon |
Näistä syntyy se parempi laskiaispulla |
Täytettä saa olla vähän liikaa. Niin, että pullaa ei ole mahdollista syödä siististi |