5.2.2012

Risotto bianco con pesto

Meillä oli parhaita ystäviä kylässä ja hippi kokkausvuorossa.

Risotto on ihanaa. Ja joku on joskus sanonut että risotosta näkee kokin rakkauden ruokaan. Risotto ei synny ilman rakkautta ja jatkuvaa huolenpitoa. Hippi piti risostosta erityisen hyvää huolta ja tämä oli tosi tosi tosi hyvää. Tää resepti on Jamielta.

1 l kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
nokare voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 dl risottoriisiä
3 dl kuivaa valkoviiniä
Suolaa
Mustapippuria
70g voita
100g vastaraastettua parmesania

Silppua sipulit. Kuumenna liemi toisessa kattilassa. Laita toiseen kattilaan oliiviöljy ja voinokare pohjalle ja kuullota sipulit. Lisää kattilaan riisit ja kuullottele kunnes riisi on läpinäkyvää. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kasvisliemi hiljalleen joukkoon. Kauhallinen kerrallaan ja sekoittele aina välillä ja lisää uusi kauhalinen kun edellinen on imeytynyt. Älä kiehuta liiaan kovalla, ettei riisi kypsy liian nopeasti pinnalta. Maista aina välillä, riisi kypsyy noin vartissa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää voi ja parmesan risottoon. Laita kansi pannun päälle noin pariksi minuutiksi, jolloin juusto sulaa ja risotto saa parhaimman mahdollisen rakenteen. Annostele risotto lautasille ja lisää pesto. Annoksen voit koristella paahdetuilla pinjansiemenillä ja basilican lehdillä.

Pesto:
kourallinen pinjansiemeniä
1/2 valkopisulinkynsi
suolaa ja pippuria
3 isoa kourallista basilikaa
iso kourallinen vastaraastettua parmesania
hyvää oliiviöljyä

Lämmitä pinjansiemenet pannulla. Älä ruskista. Hienonna pinjansiemenet ja valkosipuli morttelissa ja kaada toiseen astiaan odottamaan. Hienonna basilica ja sekoita hienonnettuun pinjansiemen/valkosipuliseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sen jälkeen iso osa parmesanista ja vähän öljyä. Jatka parmesanin ja öljyn lisäämistä vuorotellen, kunnes maku ja koostumus on sopiva.


Alkupalaksi hippi teki tomatti-mozzarellasalaattia