Sipuliravioleja, pestoa, paahdettuja tomaatteja ja rucolaa
Raviolit:
kolmelle tai neljälle
Pastataikina:
3 dl durumvehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 rkl oliivioljyä
1 rkl vettä
1/2 tl suolaa
Mittaa aineet kulhoon, ja vaivaa taikinaa n. 10 min. Koneella pääsee vähän helpommalla. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.
Täyte
Purjon valkoinen osa
2 valkosipulinkynttä
150 g gryérejuustoa
2 rkl ruohosipulisilppua
1 keltuainen
Suolaa
Valkopippuria
Pilko purjon valkoinen osa ja valkosipuli niin pieneksi kuin jaksat. Kuullota pannussa. Anna jäähtyä. Raasta juusto, silppua ruohosipuli ja sekoita ne purjosilpun joukkoon. Lisää keltuainen ja mausteet ja sekoita.
Jaa taikina neljään osaan. Muotoile yhdestä osasta pötkylä ja kauli se niin ohueksi kuin pystyt. Muista käyttää työpöydällä riittävästi jauhoja! Kauli toinen taikinan pala samalla tavalla. Asettele toiselle palalle täytteestä kekoja, aika väljät välimatkat kannattaa pitää. Nosta toinen taikinansuikale kasojen päälle ja painele sormin taikinat toisiinsa kiinni. Jätä mahdollisimman vähän ilmaa kasojen kohdille. Ota muotilla raviolit irti ja nosta syrjään kuivahtamaan hetkeksi. Toista edellä olevaa kunnes taikina loppuu.
Jos ravioleja tuli liikaa, pakasta ylijääneet ennen keittämistä.
Keitä raviolit isossa kattilassa n 6 min. Tarjoile heti.
Tomaatit:
Rasia kirsikka(luumu)tomaatteja
Suolaa
Pippuria
Hyppysellinen sokeria
Rosmariinia
Laita uuni kuumenemaan 150°C. Puolita tomaatit, asettele paistonkestävään astiaan. Heitä mausteet päälle ja laita uuniin. Puol tuntia/tunti.
Pesto:
1 puntti basilikaa
kourallinen pinjansiemieniä
kourallinen raastettua parmesania
Sitruunamehua
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Pippuria
Pieni basilika, pinjansiemenet ja valkosipuli. Sekoita kipossa, heitä joukkoon parmesan ja mausteet. Maista. Sileämmän tuloksen saa koneella, mutta veitsikin on ihan hyvä.
Paahdetut pinjansiemenet sopivat hyvin seuraan |
Rucola kruunaa koko komeuden. Ja vastaraastettu parmesan. |