Ensimmäisenä tarjoillaan mukillinen höyryävän kuumaa glögiä, ja nopeita omenaherkkuja niille, jotka ovat jo kyllästyneet joulutorttuihin. Suosittelen myös tämän vuoden Blossaa, jossa on erityisen kaunis pullo ja herkullinen sisältö.
1 iso, vähän kirpeä omena
1 voitaikinalevy
2 rkl voita
1 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
Kuori omena ja poista kota. Lohko se kahdeksaan osaan. Jaa voitaikinalevy kahdeksaan osaan pitkittäin. Kierrä jokainen taikinasuikale yhden omenalohkon ympäri. Nosta palat vuokaan. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja kaneli. Valele se taikinan ja omenalohjoken päälle. Paista 225°C uunissa n. 10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja rapeaa. Nauti heti glögin kanssa.