4.12.2015

Joulukuusimarengit

Marraskuussa ehdimme pursotella helppoja joulukuusimarenkeja. Nämä ovat näyttäviä sellaisinaan tai mahtavia vaikka kakun päällä.



15 joulukuusta

3 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
1 tl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
tippa vihreää elintarvikeväriä
strösseleitä koristeeksi

Erottele kananmunista valkuaiset, mittaa muut aneet kulhoon ja siivilöi. Vaahdota valkuaiset ja elintarvikeväri kovaksi vaahdoksi, ja samaan aikaan siivilöi sokeriseos joukkoon. Massa saa olla ihan reilun vihreää koska se haalistuu uunissa. Pursota marengista 15 joulukuusta leivinpaperille, koristele strösseleillä ja paista 100°C (Kaasu 1) uunissa n. 45 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja keveitä.