5.10.2013

Toca testissä

Kävin ystäväporukalla tässä päivänä muutamana testaamassa hehkutetun Tocan. Toca on pieni sievä ravintola Shanghai Cowboy entisissä tiloissa Unioninkadulla. Pöytä järjestyi kuukauden varoitusajalla arki-illaksi, ja pikkuinen paikka olikin ihan täynnä.

Tarjolla oli kolmen ja viiden ruokalajin menut, tosin meille tarjottiin vain kolmen ruokalajin menua. Yksi ystävistä aloitti lihattoman lokakuun, eikä kolmen tunnin varoitusajalla saanut viiden ruokalajin täyttä vegemenua, itse olin ilmoittanut syöväni kalaa. Kunnioitettavaa venymistä kuitenkin, että järkkäsivät edes tuon kolme ruokalajia yhdelle vegelle.

Alkuun saatiin keittiön tervehdykset, punajuurta ja vuohenjuustovaahtoa. Hyvää, joskin hieman yllätyksetöntä.

Alkupalaksi saatiin kaikki (paitsi vege) siikaa ja fenkolia. Fenkoli oli ihanaa, salaatti raikasta ja vaahto maukasta. Vege sain siian tilalle kanamunan.

Pääruoaksi lihansyöjä sain naudanposkea ja oli tyytyväinen, me kalat saatiin kuhaa ja vege tomaattipastaa. Kuha oli hyvää, mutta se aina on pieni pettymys että jos ilmoittaa syövänsä kalaa, tarjotaan sekä alku- että pääruoaksi vaaleaa kalaa, vähän olisi kaivannut vaihtelua, ja edes toista ruokaa vegenä. Vege ei ollut täysin tyytyväinen pastaansa, mutta toki varoitusaikakin oli lyhyt.

Jälkkäriksi saatiin omenaa, kakkuna, geelinä, muruna ja sorbettina. Ihan älykaunista ja älyhyvää. Kaikki oli kohdillaan.

Lasku kolmesta ruokalajista, aperitiivista ja viinipaketista oli 78€.  Jos olisin saanut tomaattipastaa pääruoaksi, niin olisin ollut pettynyt, mutta kalan- ja lihansyöjille hinta-laatusuhde oli varsin kohdillaan. Lihansyöjä kehui erityisesti pääruokansa viiniparitusta.