Ihanan simppeli ja maukas brunssiruoka, joka kävisi hienosti myös lounaasta
Kahdelle:
5 maa-artisokkaa
2 kananmunaa
Kourallinen salvian lehtiä
20 g voita
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Kuori maa-artisokat, laita niistä neljä kiehuvaan veteen kypsymään 10-15 minuutiksi. Siivuta viimeinen maa-artisokka ohueksi ja frittaa niistä öljyssä sipsejä. Frittaa myös salvian lehdet. Tee munat: Laita vesi kiehumaan. Ota kelmua, öljyä se ja laita esimerkiksi desimittaan. Riko kananmuna kuppiin ja sido kelmu kiinni vaikka narulla. Keitä kelmutettuja munia n. 5 min, niin että valkuainen hyytyy ja keltuainen jää juoksevaksi. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.
Kun maa-artisokat ovat pehmeitä, kaada vesi pois, muussaa ne haarukalla ja lisää voi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekota. Kasaa annokset, ensin maa-artisokkamuussia, sitten kelmusta purettu muna ja koristele lopuksi salvian lehdillä ja maa-artisokkasipseillä.
Haastekirjat:
Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Italia
Wokki
Leivonta
Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Wagamama
The Japanese Kitchen
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Kasvisruokakeittokirja
Uudet:
Villiyrttikirja